Autor: 021.rs

Novi Sad
27.10.2023.
13:17 > 13:17
Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu saopštio je da je studentkinji koja je pala između stepeništa u holu ovog fakulteta pozlilo, nakon čega je pala sa visine od četiri metra.
  • Seka

    30.10.2023 12:01
    @Limun
    Ako već sve to znaš, i odgovorno stojiš iza svojih reči, ne čekaj, izadji i kaži kao važan svedok.
    A ovu devojku nek og čuva!!!
  • S56

    28.10.2023 21:37
    Bez obzira na komentare
    Najvažnije je da devojka ozdravi i da se ovako nešto ne ponovi.
  • Limun

    27.10.2023 21:02
    Laž
    Kao zaposleni tamo, odgovorno tvrdim da joj nije pozlilo,nego da je pala u ne obezbeđenom delu stepenista,dieekt na glavu...i da, hitna nije htela odmah da izadje,nego kad je na desetine ljudi pozvalo i pocelo da se dere,dal su ovi normalni,poslali su ekipu hitne...neko ce morati debelo da odgovara za ovaj nemar na fakultetu
  • Nana

    27.10.2023 20:56
    Evo pošto se svašta piše moram i ja da kažem koju. Studirala sam na FTN-u '90 i ne sećam se da je iko ikada pao preko ograde niti niz stepenice. Jesu padali sa stolica ali to je druga priča. Ne razumem kako je ovo moglo da se desi, ne bih da donosim zaključke ali jednostavno ne razumem. To stepenište uopšte nije usko, projektovano je davno i to po pravilima struke i morao bi da hodaš baš uz ogradu i da se naginješ da bi pao. Eto ne razumem.
    Sada je jedino bitno da devojka pregura sve to i da ozdravi.
  • Bivša FTN ovka

    27.10.2023 20:54
    Splet okolnosti
    Kroz FTN je prošlo nebrojeno mnogo studenata i drugog osoblja. Dakle, verovatnoća uvek postoji da se desi takva nesreća ali je ona izuzetno malog procenta. Slično večerašnjem izvlačenju loto dobitka od 3650000€. Studentkinji želim brz oporavak i maksimalnu podršku fakulteta i druge javnosti usmerenu ka tom cilju.
  • VladimirNS

    27.10.2023 20:42
    Čardak
    @Nikola
    Radi se o mestu zvanom "Čardak". I nema 4 metra visini. To je ona mala učionica, sa glavnog ulaza kada se ide dole na ulaze amfiteatra, a desno gore je stepenište za nju (most između glavne zgrade i amfiteatara). Inače sam u čardaku imao gomilu predavanja i ograda postoji, ali samo okvir od cevi. Znači ako ti se sloši propadaš kroz nju. Sada postoji neka cirada na tim cevima za oznake amfiteatara. Neka FTN pokaže gde je pala i mirna Bačka.
  • Bivši student

    27.10.2023 20:39
    Kao sportski tip, uvek sam bio odličnog zdravlja, ali od nedostatka svežeg vazduha na fakultetu, par puta sam se zamalo onesvestio. Jednom sam u poslednjem trenutku izleteo iz amfiteatra... Nisu mi jasni doktori nauka, koji ne shvataju važnost svežeg vazduha... Na ekonomskom fakultetu je još gore, imaju manje prozore koji mogu da se otvore, a dok sam čekao devojku da overi semestar, jedna njena koleginica dok je stajala u redu se srušila. Ni posle toga nisu bar otvorili vrata, da uđe malo svežeg vazduha...
  • Milan

    27.10.2023 20:06
    Ima li svedoka tog pada
    Ne znam gde i kako je devojka pala. Nadam se da ce se oporaviti. Ako je istina da nedostaje deo ograde, jasno je ko je kriv. Imajte na umu da je FTN u teskoj finansijskoj situaciji zbog sve manjih dotacija drzave i katastrofalnog vodjenja fakulteta od strane dekana koji je vladao tri mandata. Fakultet je zbog njega izgubio mnogo para, sto zbog raskida saradnje sa nekim firmama sto zbog tuzbi i penala koje su bile posledica njegove kapricioznosti i nedoraslosti toj poziciji. On je imao obicaj da dize sebi ugled recenicom "Hoces da ti zovem Vucica? ". Za njegova tri mandata FTN nije ni jednom okrecen, a kamoli da je ulozeno u neku opremu. Za njegovog mandata FTN je izgubio vlasnistvo nad zgradom NTPa iako su zaposleni skoro dve decenije izdvajali od plata za izgradnju te zgrade. Profesori sa FTN imaju najmanje plate na Univerzitetu. Na vazne pozicije je postavljao sebi podobne klimoglavce, a sve one koji bi se suprotstavili je sikanirao i degradirao. On je sada u penziji ali njegov (ne)rad dolazi na naplatu.
  • x

    27.10.2023 19:57
    za bezbjednog Studenta ftn-a
    Alo,pre nego sto polemises procitaj!Bore ze sa ZIVOT devojke kojoj je POZLILO i koja je pala usled nebezbjedne ograde.Nije hodala po ogradi,pozlilo joj,pala!!!
    Obavjesti ,ako/ne daj Boze/ ikad zavrsis i pocnes nesto projektovati,da izbjegavamo to.Vjerujem,da je zabiljezeno tvoje zalaganje od strane nadleznih,ako za kolegijalnost ne znas ,za empatiju bi,makar trebao cuti,au u pitanju je koleginica,ej !!!!
  • dzoni_ns

    27.10.2023 19:11
    @Vlada taj TEHNICKI fakultet ima TEHNICKIH problema od kad znam za njega, a tek ovo sto im je zadnja rupa na svirali da oznace ako nesto nije bezbedno itd.
  • Nikola

    27.10.2023 18:37
    Stepenište
    Nikako ne razumem kako neko na FTN-u može da padne sa 4m visine kada mu pozli? Možda bi bilo bolje da novinari odu na lice meste i slikaju taj prostor? Ovako, jedni pričaju o odgovornosti, drugi da se nesrećni slučajevi događaju. A svi pričaju napamet, bez da su verovatno ikada kročili na FTN. Ja sam mnogo puta bio na FTN-u, ali ne znam o kom prostoru se radi. Stoga mislim da su sve izjave preuranjene. Daj Bože da devojci bude bolje!
  • Petar

    27.10.2023 18:13
    Pre svega želim brz i potpun oporavak stradaloj devojci. Pretpostavljam da se pad desio pored čitaonice. Taj deo je dosta izdignut. Međutim, ograde postoje, ali postoji i opasnost od pada ukoliko se neko naginje preko ograde, ili kao što se da često videti da se sedi na ogradi. Možda zaista ne bi bilo loše da ograda bude viša kako bi se izbegle tragedije u budućnosti. Svako dobro!
  • Student FTN-a

    27.10.2023 18:06
    Za X
    Neka ti nisi bio na FTN-ali zato znas da nesto nije bezbjedno. Mozda je cura sjedila na ogradi, izgubila ravnotezu i pala.
  • svašta. pa nema

    27.10.2023 18:00
    tu nikakve priče
    Evidentno je da fakultet nije bezbedan čim je nesrećna studentkinja propala između stepeništa.
    Nema bezbedne ograde i šlus.
    Pod hitno zatvoriti taj deo fakulteta ili ceo fakultet da još neko ne nastrada.
    Nije ona kriva što joj je pozlilio nego fakultet pto nije obezbedio da neko ne propadne kao što je propao,Odšteta bezuslovno a i skinuti fakultet sa šangajske liste jer nema elementarnu bezbednost,. Nažalost kakvu nakardnu policiju imamo sunnjam da će naći bilo kakvu odgovornost fakulteta ali sigzrno hoće kod nesrećne studentkinje. Biće paravo čudo ako je ne optuže. Pazite šta sam rekao.
  • Venja

    27.10.2023 17:53
    FTN
    Studirao sam na FTN i bar tada, krajem 90-tih, bilo je nemoguće da neko padne preko ograde i da se desi nešto ovako, sem ako sam neće da skoči. E sad, ako je nova zgrada u pitanju, možda je neki propust. Svakako neko mora odgovarati za ovu nesreću. Nadam se da će devojka preživeti i oporaviti se bez posledica.
  • @Ceca

    27.10.2023 17:48
    Goran
    Ako upadnete u šaht i vam otpadne točak na kolima kriv je, gospođo, grad.
    Grad je dužan da održava bezbedne i sigurne puteve i trotoare. Tako je i ovde kriv fakultet jer standardi bezbednosti i zdravlja na radu nisu ispoštovani.
    Bilo bi lepo da nešto u svom životu naučite, sem što umete da žvaćete sendvič, abolirajući svojim nesuvislim glupostima vladajuću kliku.
  • Мића бургија

    27.10.2023 17:48
    Да је полицајац пао са спрата члан СНС-СПС цео врх државе би дошао у посету,и министар полиције и градоначелник Новог Сада,али пошто је грађанка у питању сигурно су извршили партијску проверу па су одједном сви заузети
  • Dak

    27.10.2023 17:21
    @ Ceca
    Naravno da je ministar kriv ako se polomi točak kad naleti na rupu, koliko se novca uzima za "puteve"? Ko odlučuje, odobrava, potpisuje...
  • Ograda

    27.10.2023 17:02
    1 m
    Po Pravilniku visina ograde na stepenistu mora biti 1 metar. Vest koja je objavljena nije dovoljno objasnila sta se desilo. Djevojka je morala prvo pasti preko zaštitne ograde stepenista da bi pala "izmedju stepenista".
    Sta se desilo sa zastitnom ogradom, u kom je stanju itd
    Mnogo mi je zao djevojke i zelim joj brz oporavak!
  • Vladimir

    27.10.2023 16:37
    To nije ograda, već cev
    Kakve veze ima da li joj je pozlilo ili ne. Pala je kroz nebezbednu ogradu stepeništa, ako se to tako uopšte može nazvati. Samo cevi, okvir bez ispune. Apsurd je što tu predaju i studiraju buduće arhitekte, građevinci, inžinjeri zaštite na radu,upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara. Ako je tu takvo stanje kakve su ove nove fuš zgrade? Mislim da je kvadrat u NS prejedtin.
  • Milan

    27.10.2023 16:21
    prica se da je pala jer ograda nije imala ispunu. samo karton sa natpisom. Postoji samo gornji deo. ona se sagla i htela da se nasloni na ogradu, ne očekujući da iza nema ispune.
  • xyz

    27.10.2023 16:14
    ...
    Nikada mi nije bilo jasno zašto se projektuju stepeništa u ''U'' koja ''idu'' oko ogromne rupe između krakova stepeništa (koja se obično ostavlja za lift, ali se lift često ne ugradi, pa ostane rupa). Meni je uvek neprijatno na takvim mestima i uvek idem ''pribijena'' uz zid, baš zbog mogućnosti da se recimo desi i to da mi se, daleko bilo, sloši pa da se iz tog ili bilo kog drugog razloga prevrnem preko ograde u tu rupu.
    Devojci želim sve najbolje i da prođe bez trajnih oštećenja bilo koje vrste.
  • Bezelbub

    27.10.2023 15:53
    @Hana Šta je to "telesna ošteta"?
  • Ceca

    27.10.2023 15:27
    @Xana

    Nesreće se dešavaju. Meni je žao te devojke i nadam se da će se oporaviti. A Vama bi poručila da niko nije kriv ako nekome pozli. Jel odgovoran ministar saobraćaja što pešak upadne u šaht ili što vozač polomi točak na rupu u kolozu? Mora svako da brine za svoju bezbednost.
  • x

    27.10.2023 15:21
    selma
    nisam bio na ftn pa ne znam kako izgleda stepeniste,ono sto znam je da mora biti obezbedjeno,ogradjeno,upravo da ne bi doslo do incidenta poput ovog,uostalom i to uce na ftn.neko je ovde grdno pogesio,ili oni koji su projektovali,izgradili tehnicki primili nebezbedne stepenice opasne po zivot ili ...
  • Posmatrač

    27.10.2023 15:19
    Mora li
    @Xana i slični aman ljudi spustite malo loptu i ostrašćenost. Daj bože da najpre devojka bude dobro. Ako ima odgovornosti naravno da će se ispitati, pa i policija je obavila uviđaj. Moramo li odmah da mašemo sa ostavkama, odštetama i sličnim temama. Da li shvatate da nešto može da bude nesrećan slučaj ili ne shvatate jer ne možete da dobacite dalje od fotelje i sobe iz koje posmatrate svet. Strašno.
  • V

    27.10.2023 15:17
    Ok i da joj je pozlilo ali da je samo pala ne bi mogla da zadobije teške telesne povrede. Pre će biti da ograda nije bila učvršćena ili tako nešto.
    Jako mi je žao što se to dogodilo. Tragedija.
  • Student

    27.10.2023 15:15
    Botovi- Sufleri -Profesori nije Hana pala sa sprata ,zastitna ograda je sta ?
  • J.A.

    27.10.2023 15:13
    Najbitnije je da devojka preživi i da se oporavi.
    Inače, taj deo nije obezbeđen adekvatno i to znaju svi. Nadam se da će sada to da se reši.
  • Vlada

    27.10.2023 14:59
    Komentar
    Fakultet TEHNIČKIH nauka ima nebezbednu zaštitnu stepenišnu ogradu?!
  • Vera

    27.10.2023 14:54
    "оšteta"
    @ Хана
    Izbrojite li Vi makar do deset pre nego što krenete da pišete ovakve komentare? Šta ste, pobogu, hteli da kažete, ko se brani, šta nije bezbedno, ko da daje "oštetu"? Jadnoj devojci je očigledno pozlilo, šta ste Vi mislili - gurnuo je neko ili htela da skoči? Kakvih nas sve nema, sačuvaj Bože! Nadajmo se da će se oporaviti, treba svi to da želimo, dobre želje imaju svoje dejstvo, bolje to poželite, nego što ste počeli da optužujete, Vi valjda znate koga i zašto!
  • drugova drugarica

    27.10.2023 14:42
    odšteta
    @Хана ne brini, odštetu če dobiti sto posto, moj drug je slomio ruku u prostorijama faksa dobio je jako brzo odštetu :( samo da je devojka dobro :(((
  • ns

    27.10.2023 14:28
    F22.0
    "Хана
    27.10.2023 • 13:42
    Одма се бране позлило јој па је зато пала ,није канда безбедно ни када ти не позли,Оставке одговорних и Телесна оштета за девојку"

    Paranoidna psihoza, preciznije procesni kverulant.
  • *

    27.10.2023 14:16
    Jeste, Hana, pozlilo joj. I šta sad? Treba da žrtvujemo nekog zbog tvog PMS-a i ostalih lupetala i tastatura junaka? Sutra, kad, recimo, nekom od tvojih gostiju pozli, onda, po toj logici, da tebe šaljemo na robiju?
  • Хана

    27.10.2023 13:42
    Одма се бране позлило јој па је зато пала ,није канда безбедно ни када ти не позли,Оставке одговорних и Телесна оштета за девојку
  • dule

    27.10.2023 13:38
    Velika, velika tragedija.
    Bože, pomozi joj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna